Двоен успех за варненската сабя на Купа България

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 1 и 2 октомври в Стара Загора се проведе I кръг на купа България оръжие сабя. Спортен клуб по фехтовка “Младост“ клон Варна, излъчи двама шампиони  от нашият град.

София Цонева беше безапелационна по пътя си към шампионската титла за момичета до 11 години и не остави никакво съмнение в превъзходството си над останалите съпернички. В горната възрастова група, София също се представи на много високо ниво и остана на точка от медал и до 13 год.

Успеха на София бе дублиран от другият ни шампион Борис Шутов, който за втора поредна година спечели титлата в този турнира. Борис е и държавен шампион до 13 години за миналата година с отбора на “Младост“. И докато  титлата му за купа България миналата година беше свързана с  инфарктен финал, то тази година варненският талант беше напълно категоричен и логичен победител в надпреварата.

Шутов остана на точка от втори финал на следващият ден в горната възрастова група,   където беше спрян на полуфинала с 9 на 10 туша и се задоволи с бронз.  Злато до 11 и бронз до 13 год. за Борко.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close