Двама студенти с номинацията „Студент на годината“ получиха награди от ректора на ТУ – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На ректорския съвет на Технически университет – Варна на 11 март 2024 г., проф. д-р Драгомир Пламенов отличи с награди на университета студентите Пресияна Димитрова и Виктор Иванов.

Специалните почетни плакети на висшето учебно заведение бяха връчени по повод призовите им места в категорията „Технически науки“, в престижния конкурс „Студент на годината“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България.

На традиционното събитие в началото на месец март, Пресияна Димитрова – специалност „Софтуерни и интернет технологии“, 4 курс, беше удостоена с първо място и почетното звание „Студент на годината 2023“, а Виктор Иванов – специалност „Изкуствен интелект“, 2 курс, зае третото място и същото звание.

Проф. Пламенов отбеляза, че постиженията на студентите са вдъхновение и мотивация за академичната и студентската общност на университета и им пожела много успехи в бъдещите им усилия и постижения.

Във връзка с отличията, Пресияна Димитрова сподели с вълнение: „За мен е чест да бъда носител на званието „Студент на годината 2023″, тъй като това не е награда само за личния ми труд, а съвкупност от усилията на множество хора. Това е награда, оценяваща всички характеристики на студентите – освен високите академични постижения и непрекъснатия стремеж за разширяване на знанията и уменията, а също и личностните качества като етични ценности, морал, достойнство и почтеност. Това признание представлява не само индивидуален успех за мен, но и признание за усилията и постиженията на цялата академична общност на Технически университет – Варна.“

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close