Дария от Варна представя България в грандиозния италиански конкурс за детска песен “Златната Монета”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

10-годишната Дария Стоянова от Варна ще представи България в тазгодишния италиански грандиозен конкурс за детска песен “Златната Монета” (Zecchino D’oro) в Италия, Болоня.

Малката Дария пее и танцува, още от преди да проходи и проговори. Музиката е всичко за нея, прави я щастлива. През последните две години участва в различни музикални конкурси, спечелвайки първи места. Music Tour Festival, Сан Марино, с песента Super Babbo International Art Talent , първо място и две специални награди – Арлекин в Рим, първо място и специалната награда за водеща на предаването “Аз Мога, Аз Знам”, Promozione Radiofonica Italiana със специалната награда за нов проект и песен, записана в студио.

На “Златната Монета”, Дария Стоянова изпълнява песента “Здравей, Европа” (CIAO EUROPA) съвместно с Елиза на 8 г. от Албания и Александрос на 6 г. от Гърция, съвместно с детския хор Антоняно от Болония с диригент Сабрина Симони.

CIAO EUROPA създават двама изключителни композитори от Италия, Арканжело Кровела и Лудовико Саккол. Песента разказва за Европа, като едно цяло, един общ дом за всички нас, за свобода, деца, които мечтаят да пътуват и опознават нови страни, но все още не виждат, че съществува този мир и мечтаят за свобода и по хубави дни.

“Музиката ме прави толкова щастливa. Когато пея или танцувам хип-хоп, се чувствам красива, добра и известна. Музиката е всичко за мен”, споделя 10-годишната Дария от Варна.

LaMusicaPuò e озаглавен новия диск на Златната Монета, Zecchino d’oro, който те кара да се чувстваш добре, точно като Дария, която я слуша още от времето, когато е била в коремчето на мама.

Дария обича музиката и всички я знаят! Всъщност по време на партита и специални поводи често я молят да пее любимите си песни.

През Zecchino 2023 г. пее “Ciao Europa”, от Лодовико Сакол и Арканджело Кровела, под съпровода на Елиза от Албания и Александрос от Гърция.

Подобно на колегите си авантюристи, тя веднага обиква песента , защото разказва историята на Европа и “поздравява на много различни езици”.

Дария не случайно носи музиката като дарба. Баба й Светла Желева, алтернативна певица, е първата в България, която смеси фолклор с модерна музика, отличена с най високия престижен музикален медал за нейното творчество.

Света Желева съвместно с дъщеря си, под артистично име Светла Джуниор , са първите Български изпълнители в MTV с песента Тази Вечер през 2004.

Каним всички Българи , които биха искали да подкрепят песента CIAO EUROPA в YOUTUBE да я чуят и сложат лайк.

Директното предаване на Златната Монета (ZECCHINO D’ORO) е на 1, 2, 3 декември по Rai 1 – 17.30 италианско време, 18 :30 българско време.

(Visited 191 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close