Дариха уникалното 30-метрово пано от ФънСити+ на новия спортен комплекс във „Владиславово“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В качеството си на организатор на най-мащабния младежки фестивал ФънСити +, Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна дари уникалното 30-метрово пано с анимационни герои, създадено по време на фестивала това лято, на новия спортен комплекс във „Владиславово“.

Дарението е направено с изричното съгласие и подкрепа от автора на композицията с анимационни герои Николай Чакъров – Niкo CH, както и от кмета на район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

Младият художник лично участва в акцията по пренасянето на творението си, което бе изложено дълго време на оградата на ВТГ „Г. Ст. Раковски“ във Варна със съдействието на ръководството на училището.

„За мен беше важно композицията, която създадох, да стигне до маскимален брой хора, да продължи да живее и да зарежда с младежки дух и енергия. Смятам, че в новия си дом, модерният спортен комплекс във „Владиславово“, то намира своето подходящо място, където младите хора ще могат да му се радват“, споделя Ники.

Той разкри, че е успял да сътвори огромния винил с графити герои само за три дни, като на финалната права призна, че е потърсил малко помощ от двама приятели. За образите, запечатани на паното младият художник сподели:

„Това са герои, които ни напомнят на любимите анимационни образи от филмчетата в детството ми. Не ми е останало време да дам име на всеки. Като дете гледах много Cartoon Network, гледах руски анимационни филмчета, американски стари анимации. Голяма част от нещата и формите, които използвам, са понякакъв начин взаимствени. Не откривам топлата вода, но със сигурност си преработвам нещата през моята призма“, разказва Николай Чакъров.

„Всъщност освен с графити се занимавам и с дигитални изкуства, като страня от графичния дизайн, тъй като мен ме влече там, където има някакви изображения. Рисувам най-вече подобни на тези герои, които помагат на млакия и среден бизнес с цел израстване и засилване на самата му идентичност по някакъв начин. Рисувам заведения, търговски обекти, фитнес зали навсякъде по света и у нас. Ритъмът, с който работя ми харесва. Планирам отварянето на нова школа за деца във Варна, както и в София. Решил съм да помогна на млади хора, които имат такива интереси, да ги науча на техники и умения. Ще се радвам да помогна с каквото мога“, допълва Ники.

Според него каквото и да се направи, не може да се спре безраборното рисуване по стени във Варна и вандалските прояви, но може тези прояви да бъдат ограничени, ако младите хора бъдат образовани и имат по-висока естетическа култура. В България има много места, които според младия автор могат да бъдат сцена за изява на графити художниците.

Според него, стари, изоставени сгради, грозни електрически табла, траснсформатори и подлези могат да бъдат превърнати в шедьоври.

„Можем да оцветим сивата градска среда. Ако всеки даде нещо от себе си, можем да живеем в един по-красив свят!“, категоричен е Николай Чакъров.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close