Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.

В мач от група “А“ Гърция победи Израел с 27:19 и с пълен актив от 6 точки си гарантираха участие в битките за медалите. В другата среща от групата Великобритания надви Литва с 31:24. Борбата за втората вакантна позиция обаче остава отворена. Втори с 4 точки е Израел, а Люксембург, Литва и Великобритания са с по 2. Британците вече изиграха всичките си мачове, но при определено развитие на последните срещи шансове запазват Литва и Люксембург. Според регламента при равен брой токи между два отбора първо се гледа директният мач помежду им, а между три тима – головата разлика от срещите между тях. Последните двубои са Израел – Литва и Гърция – Люксембург.

В група “Б“ Швейцария разби Косово с 39:16, а Румъния победи Северна Македония с 31:21. Така Швейцария е с пълен актив от 6 точки, Румъния е с 4, а Северна Македония и Украйна с по 3. В последните мачове играят Северна Македония – Швейцария и Румъния – Украйна. Косово приключи груповото си участие без актив.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играят в един град и това е Варна. България бе част от първия турнир.

Входът за мачовете в Двореца на културата и спорта е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

ПРОГРАМА 21.07.2022:

ГРУПА “А“

17:00 часа Гърция – Люксембург

19:00 часа Израел – Литва

ГРУПА “Б“

13:00 часа Румъния – Украйна

15:00 часа Северна Македония – Швейцария

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close