Грижата за бездомните и ранени животни са акцент в третия урок на Щастливо еко училище “Свят непознат” в зоопарка на Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Третият от поредицата “уроци” в Щастливо еко училище “Свят непознат” предстои на 8 юни, събота от 11.00 до 14.00 часа в зоопарк Варна.

Любовта към света около нас започва с любовта и грижата към домашния любимец, към уличното котенце или кученце и ние трябва да я възпитаме в децата си!

Всички сме чували това, че човек, който не обича животните, не може да обича и хората, а рядко обича и себе си.

Благодарение на организации като Лъки Хънт стотици бездомни животни, кучета и котки, са намерили подслон, храна и най-вече обич и грижа. Всяко от тях заслужава шанса да има свои стопани, които реално или виртуално да станат негови осиновители.

Как можем да помогнем на четириногите сладури, които всеки ден срещаме на улицата ще ни разкрие в третият урок на Щастливото еко училище “Свят непознат” представител на Лъки Хънт.

Благородната мисия да помага на животни в беда има и Спасителният център за диви животни в зоопарка на Варна. За него ще ни разкаже д-р Михаил Василев, ветиринарен лекар в любимото кътче на Варна.

Вярно ли е, че калинките носят щастие и какво не знаем за чаровните буболечета, които всички обичаме? С това ще ни запознаят кака Роси и кака Стаси.

Отново много игри, танци и урок по засаждането на цветя и билки в чашка предстоят в часовете на Щастливото еко училище на 8 юни в зоопарк  Варна.  

Повече за предходните издания на инициативата на СНЦ “Маджик Стрийт”, подкрепена от дирекция “Образование и младежки дейности”, може да откриете ТУК!

Ето и малко повече информация по темите на нашия трети урок:

Проектът Лъки Хънт е създаден преди 13 години от Светлана Хънт: личност с мисия, която е посветила живота си да помага на страдащи и малтретирани животни.


Към момента в обектите на фондация “Лъки Хънт Проджект” – ферма за рехабилитация на спасени животни и приют от отворен тип (без клетки) за безстопанствени кучета, ежедневно се полагат грижи и се изхранват над 350 животни. Всеотдайният екип предоставя най-добрата възможна грижа за тях, докато им търси подходящи осиновители.


Заедно с това Лъки Хънт организират образователни програми за деца по темите за хуманно отношение към животните, които провеждат както на място при спасените животни, така и във всяка детска градина или училище, които проявят интерес.

Фондацията има издадена детска книжка “Ричи”, която разказва за премеждията на едно спасено бездомно кученце. Написана е благотворително от украинската авторка Наталия Хамди, която се вдъхновява от мисията на организацията Лъки Хънт и нейната основателка. Книжката е налична на български, английски и френски, а средствата от нея се насочват в подкрепа на животните, които се обгрижват от фондацията.

“Осинови, не купувай!” е мотото, с което Лъки Хънт искат да променят нагласите в обществото. Защото непородистите животни по нищо не отстъпват на породистите, дори са по-здрави, по-верни и по-благодарни от тях!

Каква е мисията на Спасителния център в зоопарк Варна, ето какво споделят на сайта: https://varna-zoo.com/rescue-center

“Ние смятаме, че втори шанс е нещо, което всеки заслужава. Затова Спасителният център на Зоопарк Варна работи неуморно за спасението на всяко попаднало при нас диво животно. Всички излекувани и успешно рехабилитирани биват освободени обратно в естествените си хабитати, а на онези с трайни увреждания се радваме да предложим кътче спокойствие в нашия зоопарк.

Спасителният център рехабилитира болни, пострадали и осиротели диви животни от защитени видове. Използвайки различни методи на образователен подход, ние апелираме върху защитата и опазването на родната природа и съхранението на деликатните ни екосистеми.

Вярно ли е, че калинките носят щастие?

Дpeвнитe вяpвaли, чe cpeщитe c oпpeдeлeни живoтни мoгaт дa бъдaт пpeдвecтници нa вaжни cъбития. Toвa ca знaци, ĸoитo тpябвa дa ce paзбepaт – тe мoгaт дa пpeдyпpeдят ĸaĸтo зa oпacнocт, тaĸa и зa нeoчaĸвaнa paдocт, ĸoятo щe нaвлeзe в живoтa ви.

Aĸo ви ĸaцнe ĸaлинĸa пo тялoтo или близo дo вac, oпpeдeлeнo ви чaĸa нeщo мнoгo дoбpo, paдocтнo и пpиятнo. Toвa мъничe e cимвoл нa ĸъcмeт, ycпex, изoбилиe. Toвa e cимвoл нa пoбeдaтa нa cвeтлинaтa нaд мpaĸa, вaшaтa личнa мaлĸa пoбeдa нaд нecгoди и пpoблeми.

Πpocтo тaĸa ĸaлинĸитe нe дoлитaт, тe идвaт пpи чoвeĸa, нa ĸoгoтo Bиcшитe cили „нaмигвaт“, нacъpчaвaйĸи гo и нacтpoйвaйĸи гo зa ĸъcмeт. Toвa e нaпoмнянe, чe въпpeĸи вpeмeннитe пpoблeми, ви oчaĸвa пpeĸpacнo бъдeщe, тpябвa caмo дa пpeминeтe дocтoйнo пpeз вpeмeннитe нecгoди.

Очакваме ви на 8 юни, събота, от 11.00 до 14.00 часа в зоопарк Варна, за да научите повече от нашите интересни “учители” по любов към природата и да се забавляваме заедно!

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close