Ганка Трендафилова, преподавател в ПГТМД: Гримът трябва да е като втора кожа!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ганка Трендафилова е преподавател в специалност “Грим и козметика” в Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна. За избора на професия с нея разговаря Никол Кръстева, ученичка от IX Б клас, кореспондент на YouthStreet.

“Обичам грима, обичам козметиката, обичам децата! Затова избрах тази специалност, която е нова в нашето училище. Тя е много интересна, тъй като обхваща доста широк спектър от изкуството за красотата. Тук децата се учат да работят върху коси и лица, учат се как да изработват перуки. Специалността има добра бъдеща реализация, тъй като нашите възпитаници могат да работят като гримьори, фризьори, кадрите ни са търсени в киното и театъра”, споделя Ганка Трендафилова.

Тя разкрива, че перуките могат да бъдат изработвани от естествена човешка коса, от животинска козина или от синтетични материали. Подкрепя благородната кауза да бъде дарена коса за изработването на перука за онкоболни хора, като условието е косата да има достатъчна дължина. Според нея, прекалено силният грим може да има обратен ефект.

“Що се отнася до избора на грим, всички знаем, че дневният грим трябва съвсем дискретно да подчертава чертите ни и освежава. Вечерният грим трябва да бъде съобразен с тоалета и мястото, където отиваме, както и с хората, с които се събираме. Най-честите грешки, които хората допускат при гримиране е неправилното съчетание на цветове, да се бият топли и студени цветове. Прекаленото нанасяне на фон дьо тен, твърде дебелите и тъмни вежди, почти сключени, също са проява на лош вкус. Гримът трябва да е като втора кожа”, коментира специалистът.

Тя съветва да се подбира гримът така, че да не се стига до алергии и здравословни проблеми. Що се отнася до това дали трябва да се забрани тестването на нови козметични продукти върху животни, Ганка Трендафилова е категорична, че трябва да пазим животните и да не ги използваме за експерименти.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close