В Деня на Европа евродепутатът Емил Радев награди победителите в конкурс на Първа езикова гимназия във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев награди победителите в конкурс за есе и видео, организиран от Първа езикова гимназия във Варна. Инициативата, посветена на Деня на Европа, се провежда под патронажа на българския евродепутат за седма поредна година.

Отличените творби бяха избрани измежду 22 есета и 14 кратки видео филма, провокирани от темата на конкурса: “Европа – граници и мостове”. Първото място в конкурса за есе спечели десетокласничката Румяна Цветкова. В същата категория бяха обявени две втори места – на Калина Кирова и Емануела Димитрова, а на трето място беше отличена Василена Вълчинова. Присъдени бяха и две поощрителни награди – на Мария Митева и Иван Иванов.

В конкурса за видео с голямата награда беше удостоен десетокласникът Никола Стамов. Второто място зае екип от XI “З” клас – Пламена Желязкова и Мартин Стоилов, а трети в таза категория беше класиран екип от XI “Е” клас – Александър Градев и Теодор Христов.

“Бъдете здрави, никога не губете надежда, следвайте мечтите си и с каквото и да се захванете, давайте най-доброто от себе си! Това е начинът заедно да допринасяме за една по-добра България и по-добра Европа”, заяви Емил Радев в обръщението си към участниците. “Имате силата да градите мостове, но и вие самите сте мост – между поколенията, между България и света отвъд нейните граници”, изтъкна още в приветствието си евродепутатът, който е възпитаник на Първа езикова гимназия.

Той поздрави директора на училището Ангел Митев и учителите, организирали конкурса, за последователните усилия да пазят историческата памет и да насърчават интереса на младите хора към миналото, настоящето и бъдещето на Европа, към работата на европейските институции.

По-късно днес Емил Радев поднесе цветя пред паметника на Осми Приморски полк и присъства на тържественото издигане на флаговете на България и ЕС – церемония, с която по традиция Варна официално отбелязва Деня на Европа.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close