В ДГ 44 “Валентина Терешкова” учат “алфа” дигиталното поколение как да се пази от виртуалните капани

обучават деца в медийна грамотност в ДГ Валентина Терешкова
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Екипът на ДГ 44 “Валентина Терешкова” организира в предстоящата седмица  Дни на медийна грамотност.

Във всеки един от дните  от 6 до 10 февруари,2023г.  се планират  интересни и полезни  занимания за малките  възпитаници на детската градина – представители на “алфа“ дигиталното поколение, съобщиха за Youth Street от учебното заведение.

В ДГ "Валентина Терешкова" обучават децата в медияна грамотност

 Децата под игрова форма ще се запознаят с  „Важните правила за малки деца в интернет“:

-здравословни навици за ползване на устройства- колко често, колко време и какво съдържание след разрешение от родителите

– предпазване от пакостниците в Интернет

–  споделяме с мама и татко

 “Интернет пространството е лесно достъпно за децата, дори от най-малка възраст, което крие своите рискове за тяхната безопасност. Това налага нашите съвместни усилия на учители и родители да бъдат насочени към умерено използване на устройства с екран от децата, подбиране на подходящо съдържание за тях  и  безопасни места , приучване към използване на положителните възможности на дигиталните те технологии и предпазване от отрицателните влияния“ – споделя директорът на детската градина  Анна Константинова- „Ето защо, ние си поставихме за цел и прибавихме ново образователно съдържание към Програмната система на ДГ “В.Терешкова“.

На 7февруари-  Световния ден за безопасен интернет  учителите ще реализират за първи път с малчуганите от шестте групи специализирана програма по темата с много изненади- куклен театър, музикално-подвижни игри със съвременни сюжети, интерактивни игри в образователната платформа“Умни дечица“, конструктивно- творческа дейност  и мн.др. За родителите също са предвидени полезни дейности.

 „Дни на медийна грамотност“  за деца и родители е поредната инициатива от юбилейната програма на институцията “60 години ДГ “Валентина Терешкова“ и е включена в иновативните практики по  НП “Хубаво е в детската градина” на МОН.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close