Възпитаници на Търговската гимназия във Варна с отличия в конкурса “Млад иноватор”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
За трета поредна година се проведе националният ученически конкурс “Млад иноватор”. Мисията на конкурс е да провокира мисленето на младите хора в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.
Целта е да се даде възможност за по-нататъшна реализация на проектите, но и да отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото.
Ученици от ВТГ се представиха достойно с механизъм за генериране на енергия от движение на автомобили в градка среда, съобщи директорът на училището Жечка Георгиева.
Проектът търси решение на проблема свързан намаляването на въглеродния отпечатък, на устойчиви алтернативи за възобновяеми източници на енергия. Създаден на принципа на електромагнитната индукция, механизмът може да генерира, съхранява и пренася енергия, което да послужи за захранване на уличното осветлението.
Признание за иновативно мислене и принос за разработване на зелените иновации на бъдещето получиха: Рая Атанасова, Пламена Роева и Йоана Граматикова от 9 б клас. Този проект събра в едно физика и икономика. Осъществена бе междупредметна връзка, която даде възможност на учениците да приложат своите знания и умения в една научноизследователска среда!
С благодарност към колегите Gergana Velikova Анита Михайлова!, написа във фейсбук г-жа Георгиева.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close