Във варненската Търговска гимназия ще се проведе Национално състезание по счетоводство

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 05 април 2023 година, във  Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, ще се състои откриването на Национално състезание по счетоводство.

То ще се проведе на 6 април от 9.00 до 11.00 часа в сградата на Гимназията. В оспорваната надпревара ще участват 21 ученици-XI и XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на Регионален кръг на състезанието. Класиралите се от 1 до 20 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието са от 19 града на България / Варна, Русе, Попово, Сливен, Благоевград, Бургас, Шумен, Гоце Делчев, Видин, Пазарджик, Стара Загора, Добрич, Плевен, София, Велико Търново, Пловдив, Горна Оряховица, Кърджали, Генерал Тошево /. Участниците ще решават казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи.

Гости на Националното състезание ще са  г-н Иван Портних-кмет на Варна и представители на МОН- Александър Попов-главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“,  Община Варна- Лилия Христова-директор на дирекция „ Образование и младежки дейности“,  РУО-Варна- доктор Ирена Радева –началник на регионално управление на образованието-Варна, директори на училища, учители от страната и представители на фирми подкрепили събитието.

Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката, дирекция „ Професионално образование и обучение“. Оценка на постигнатите резултати на състезанието ще постави Национална комисия от експерти в областта на счетоводството.

Цели на състезанието:

-да се предостави възможност на учениците за творчески изяви на придобити знания, умения и компетентности по усвоената професия

-да се демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия и решаване на практически задания в конкретна ситуация.

Цялостната организация на състезанието се осъществи от главния експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката и  Варненска търговска гимназия „ Георги  Стойков Раковски“. В състава на  Националната комисия, която оценява учениците са експерти по счетоводство от страната.

Домакин на Националното състезание е Варненска търговска гимназия „ Георги Стойков Раковски“

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close