Във Варна ще се проведе турнир по плуване за деца и юноши с ментални и двигателни затруднения

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Във Варна ще се проведе първия национален турнир по плуване за деца и юноши с ментални, сензорни и двигателни затруднения. Откриването е на 25 юни от 14 часа на басейн „Д-р Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“. Организатор е спортен клуб „Плувай с мен“ с подкрепата на дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Дисциплините са 25 метра демонстративна серия (без категория), 25 метра свободен стил/50 метра свободен стил; 25 метра бруст;  25 метра гръб/50 метра гръб; 25 метра бътерфлай; 100 метра съчетано плуване и 100 метра свободен стил. След всяка дисциплина следва награждаване на победителите, а за всеки участник е предвидена грамота и награда.

Адаптираното плуване е продължение на водната рехабилитация и е с цел детето да се развива максимално в двигателен и ментален аспект, да се изгради като самостоятелна и отговорна личност. Престоят във водата насърчава децата да движат своите крайници, наслаждавайки се и опознавайки ефекта от движението на собственото им тяло. Топлата вода предполага отпускане на спастичните мускули и в резултат на подемната сила, децата се движат много по-лесно, посочват организаторите. 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close