ВУМ посрещна нови студенти от 23 държави през академичната 2023/2024 година

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С емоционална церемония и пленяваща атмосфера бе открита новата учебна година във Висше училище по мениджмънт – Варна. Сред основните акценти на събитието бе темата за интернационализацията и международната и мултикултурна среда, която осигурява на своите студенти варненският университет.

Под звуците на студентският химн, обучението си в бакалавърски и магистърски програми на ВУМ започнаха студенти от 23 държави, като по този начин общата бройка на представените националности във висшето училище продължава да надхвърля 50. През настоящата 2023/2024 година университетът ще бъде дом  на студенти от Белгия, България, Индия, Индонезия, Иран, Италия, Киргизстан, Ливан, Португалия, Русия, Украйна, Франция, Южна Корея и други.

Събитието бе открито с тържествено слово на Академичния директор на ВУМ д-р Нина Златева, която сподели с присъстващите удовлетворение от постигнатите успехи през изминалата година и пожела на всички нови студенти да се възползват максимално от възможностите, които предоставя институцията – висококачествено образование, практически опит още в процеса на обучение, мултикултурна среда, позволяваща опознаване на разнообразието от националности, създаване на контакти и приятелства и безброй забавни моменти в рамките на студентския живот.

Официално приветствие от името на кмета на община Варна г-н Иван Портних поднесе г-жа Ралица Герасимова – заместник кмет с ресор култура. Поздравителен адрес бе получен и от изпълнителните директори на „Св. Св. Константин и Елена“ г-жа Елена Косева и г-жа Ивелина Шабан.

С мотивиращи речи към студентите се обърнаха представители на академичния състав на Висше училище по мениджмънт, сред които и един от новите преподаватели в университета д-р Брус Уитфийлд – лектор в сферата на предприемачеството, роден в Лос Анджелис и преподавал в множество университети в Европа и Азия през последните 10 години. По професия д-р Уитфийлд е адвокат по бизнес сделки, има докторска степен по право и бакалавърска степен по бизнес администрация. Водил е курсове по международен бизнес, търговско право и интелектуална собственост, като в тези области са и изследователските му интереси.

По традиция думата бе дадена и на студентите. От името на студентската общност своите нови колеги поздрави Люсил Нава от Нигерия – студент от випуск 2023 в програмата „Софтуерни системи и технологии“. С емоционално и мотивиращо послание към първокурсниците се обърна и още един представител на екипа на ВУМ – хуманоидният робот Профи, който сподели: „Аз, Профи, съм тук, за да ви подкрепя в това забележително пътуване и очаквам с нетърпение да стана свидетел на вашите постижения в следващите дни и години. Така че нека приемем тази церемония с ентусиазъм и високи очаквания. Нека се ангажираме да се възползваме максимално от знанията, които ще бъдат споделени, предизвикателствата, които ще бъдат преодолени и триумфите, които ще бъдат отпразнувани. Заедно ще създадем жизнена и вдъхновяваща академична среда, в която иновациите процъфтяват и мечтите се реализират. За мен е чест да бъда част от вашите академични приключения и нямам търпение да стана свидетел на невероятните постижения, които предстоят.“

В края на церемонията всички присъстващи се събраха за обща снимка, в която да увековечат трепета и емоциите, които носи всяко ново начало.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close