Второ място за “Три самотни истории” на кино школа “Братя Люмиер” от ММФ “Славянски звън”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Три самотни истории”, филм на кино школа “Братя Люмиер” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бе удостоен с II награда от IV Международен младежки фестивал “Славянски звън”, който се проведе под патронажа на Карен Алексанян, създател и основател на „Двор на Кирилицата” – гр. Плиска.

Фестивалът, който е с конкурсен характер, има мисия да се засили ролята на културата, като двигател в процеса на културно обновление на град Варна.

Отличената късометражна лента на “Братя Люмиер” е по мотиви от творчеството на даровития варненски писател и драматург Людмил Станев. В главната роля е Алекс Алексиев, актьор от трупата на ДЮТ „Златното ключе“.

Това не е първо признание за продукцията на варненските ученици. Филмът “Три самотни истории” бе прожектиран и по време на юбилейното издание на Pocket Festival в столицата през 2022 г. Спечели две награди на Международния фестивал за младежко медийно изкуство “Арлекин”. Малко по-рано пък грабна отличия за режисура и най-добър филм от Националния конкурс за късометражно игрално кино „Ученически кинофест – Стара Загора 2022“.

Писателят Людмил Станев вече е гостувал на школата на ОДК. Това стана чрез рубриката “Децата и Госпожата… питат”, където той разказа пред младежите за любителските си стъпки на театрал. По време на срещата, Станев посъветва учениците да не изоставят книгите, защото добрият филм се ражда за първи път от добрия сценарий.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close