ВСУ “Ч. Храбър” с празничен концерт-спектакъл “Чуй ме, чедо…” за 3 март

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Празничният концерт-спектакъл “Чуй ме, чедо…“ ще се проведе на 3 март 2022 г., от 17,30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. За 10-та година ВСУ “Черноризец Храбър“ и Община Варна канят жителите и гостите на морската столица на концерта, посветен на българския дух и традиции.

На сцената ще видим талантливите и отдадени на фолклора студенти от Академичния танцов театър на ВСУ “Черноризец Храбър“, възпитаниците на СУХНИ “Константин Преславски“, талантливите деца от НУИ “Добри Христов“. “Спектакълът ще покаже нашите обреди и традиции, свободата на духа, който ни води напред“, коментира доц. д-р Ивайло Иванов – директор “Художествено-творческа дейност“ на ВСУ “Черноризец Храбър“.

За първи път на голямата сцена ще бъдат представени два дипломни студентски проекта. Валентин Михайлов – магистър в специалност “Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“ пресъздава обредни моменти с танца “Ладо“, а четвъртокурсничката и дипломант в специалност “Хореография“ Симона Василева е подходила творчески към нестинарските игри в “Огън на мегдана“.

Нови танци са подготвили и учениците от представителния ансамбъл на Средното училище за хуманитарни науки и изкуства във Варна. Част от репeртоара им се осъществява съвместно със студентите от Академичния танцов театър “Черноризец Храбър“.

Талантливите певици от НУИ “Добри Христов“ Пресиана Леонидова и Мария и Гергана Златеви също се се представят в концерта. В ролята на дядото, който предава наследството на българските традиции, ще видим актьора Галин Гинев.

Кулминацията на спектакъла ще бъде с класическото произведение на проф. Петър Ангелов по музика на Коста Колев “Танци от Голица“.

Концерт-спектакълът “Чуй ме, чедо…” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close