ВСУ “Черноризец Храбър” има “Студент на годината” в направление “Правни науки”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Гергана Атанасова – студент втори курс в специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бе отличена с приза „Студент на годината“ в направление “Правни науки” от Националното представителство на студентските съвети. Грамотата й бе връчена от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, в присъствието на министъра на образованието и науката академик Николай Денков и ръководството на НПСС.

Гергана е отличен студент и член на Студентския съвет на ВСУ “Черноризец Храбър”. Възпитаничката на V ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ участва активно не само в учебния процес, но и в допълнителните инициативи и обучения, които университетът предлага – тя премина успешно през курсове за допълнителна квалификация – „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, „Социология на правото“ и „Медицинско право“. Гергана е активен участник и живота на Клуба на криминалиста към университета и програмата “Корпус на поемните лица”. Студентката по право вече няколко пъти е участвала като поемно лице по различни случаи на МВР.

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ Гергана успешно завърши курса за придобиване на допълнителна професионална квалификация „Учител по философия“.

От 15 години тя танцува народни танци във Фолклорен танцов театър “Родина” и смята, че изкуството й помага за успешното развитие, израстване и възпитание.

“Избрах да уча във ВСУ „Черноризец Храбър“ защото знам, че тук е най-доброто място за моята специалност. Пожелавам на студентите да се трудят, да развиват мечтите си и да участват активно в живота на университета”, каза Гергана Атанасова.

Националното представителство на студентските съвети организира XV издание на Националния приз „Студент на годината“. Целта на конкурса е да бъдат удостоени студенти от различни области на висшето образование в България за постигнати от тях значими резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close