ВСУ “Черноризец Храбър” започва академичната година с ръст на студентите

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Тържествената церемония по откриване на академична 2023/2024 година ще се проведе на 2 октомври 2023 г. (понеделник), от 10.00 ч. в Източния парк на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”.

Първият учебен ден ще започне с приветствие от академичното ръководство на университета. Ще бъде отслужен тържествен молебен за здраве, успех и просперитет на академичното семейство. От името на студентите, приети с най-висок успех, своите  очаквания ще сподели Магдалена Христова – възпитаник на Националното училище по изкуствата “Добри Христов”, която избра да учи в специалност “Архитектура”. Еразъм-студентите ще представи Анджело Дипалма от университета в Модена, Италия. За възпитаниците на ВСУ “Черноризец Храбър” програмата “Еразъм+” отваря вратите на над 100 от най-добрите световни университети, с които има партньорски отношения.

Варненският свободен университет посреща новата академична година с най-сериозен ръст на приема в бакалавърските специалности за последните пет години. Университетът е все по-атрактивен за възпитаниците на езикови и математически гимназии, откъдето е всеки пети първокурсник. Връзките между образованието и бизнеса привличат и учениците от професионалните гимназии. Всеки трети от първокурсниците е завършил средното си образование с отличен успех. В университета се обучават все повече работещи млади хора, които имат желание да повишат квалификацията си или да израснат професионално.

През новата академична година се отчита два пъти по-голям прием на чуждестранните студенти, магистри и докторанти, които идват от над 30 държави по света и от четири континента.

Нараства доверието, но и взискателността на студентите към университета. Оценката, която те поставят за качеството на учебния процес във Варненския свободен университет отново е отлична – 5,59.

През 2023 г. ВСУ “Черноризец Храбър” стана първия български университет,  сертифициран по международния стандарт за управление на околната среда ISO 14001. Отношението към устойчивото развитие и опазването на околната среда е водещ приоритет и отговорност за ВСУ “Черноризец Храбър”. Университетът променя едновременно средата и отношението, като отговаря на най-високите стандарти за устойчивост, основани на научни, образователни, икономически, екологични и социални критерии.

Варненският свободен университет е първопроходец в редица специалности, в създаването на качествен образователен продукт, в развитието на умения и компетентности, необходими за професионалната реализация и успеха на младите хора. Иновативните програми, насочени към разкриването на таланта на младите хора, гъвкавият и модерен образователен подход и личностно ориентираните форми на обучение, привличат все повече талантливи, способни и уверени в себе си студенти.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close