Връчиха дипломите на абитуриентите от МГ „Д-р Петър Берон“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Дипломите на абитуриентите от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ бяха официално връчени от директора на училището Елеонора Павлова. Гост на събитието бе кметът на Варна Иван Портних.

„Да завършиш успешно Математическата  гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна е половин висше образование, затова знам, че нищо оттук нататък не може да Ви притесни. Вероятно мнозина вече са приети в различни университети у нас и чужбина, затова Ви пожелавам да защитите достойно класата на варненската математическа школа, каза пред присъстващите кметът Портних. 

Той благодари на ръководство на училището и на преподаватели за всеотдайната работа, чийто резултат са отлично подготвените млади хора. Кметът Иван Портних зояви още, че  идейната концепция за новата сграда на училището е разработена от архитектурно студио от австрийския град Грац по поръчка на ръководството на и на фондация „Математическа гимназия “Д-р Петър Берон“. По думите му предстои процедура за избор на проектант за изготвянето на техническия проект.

Плакети, книги и грамоти получиха отличниците и носителите на различни награди от математически състезания. Първенец на випускал 2023 е Виктор Николов. 
Дипломите си получиха 176 абитуриенти.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close