Връчиха годишните награди на “Фонд за подпомагане на талантливи студенти” в ИУ – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна днес бяха връчени ежегодните финансови награди на “Фонд за финансово подпомагане на  талантливи студенти” към Центъра за изследване  и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии.

Фондът е учреден преди осем години от Георги Зеленков и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите на ИУ – Варна с доказани качества и постигнати резултати в сферата на тяхното обучение.

Тази година фондът връчва три поименни награди:

Поименна награда “Моис и Илко Ескенази“, чиито имена са свързани не само с историята на университета, но и с историята на Варна. Наградата е учредена от проф. д-р Аврам Ескенази – дългогодишен преподавател в университета и тазгодишен носител на наградата за високи постижения в науката “Проф. Цани Калянджиев”, в чест на неговите баща и брат.

Поименна награда “Никола и Владимир Попови“ – дейци на правните науки в историята на Варна.

Йордан Симеонов Йорданов – деец в областта на икономиката и търговията и отличен възпитаник на Икономически университет – Варна в периода 1951 – 1956 г.,   признат счетоводен ръководител на големи национални и интернационални търговски предприятия като “Балкантурист“, “Петрол“ и “Техноекспортстрой“.

Други две награди връчва Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) от “Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ на студенти с отличен успех и достижения в информационните и комуникационни технологии, за да развият своя талант и да ускорят професионалното си израстване. Дарения са осигурени от компании Flat Rock Technology, MyPOS и Nanotec. И една специална награда “Дигитален маркетинг“ за студенти в областта на “Маркетинга“, дарението за която е  направено от компания iCard.

Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Те са финансови, връчват се ежегодно на студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на центъра.

Лауреат на годишната поименна награда “Никола и Владимир Попови“ с постижения в област “Право“ е Жак Милчев Семизов, 2 курс, спец. “Счетоводство и одит“. Той получи и чек на стойност 1000 лв.

С годишната поименна награда “Йордан Симеонов Йорданов“ в област “Икономика и търговия“ бе удостоена Мария Цветелинова Джангазова, 4 курс, спец. “Икономика и търговия“. Тя получи и чек на стойност 2000 лв.

Годишната поименна награда “Моис и Илко Ескенази“ и чек в размер на 1000 лв. се връчи на Дако Валентинов Димов, 4 курс, спец. “Информатика и компютърни науки“.

Награда “Дигитален маркетинг“ и чек на стойност 1000 лв. се присъди на Момчил Николаев Танев, 4 курс, спец. “Дигитални медии и ПР“.

Две награди на ЦИПНИКТ в общ размер на 1 600 лв. се връчват на:

Първа награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лв. се връчи на Петър Венциславов Нешков, 3 курс, спец. “Информатика и компютърни науки“.

Втора награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лв. получи Симеон Ростислав Илиев Митев, 4 курс, спец. “Информатика и компютърни науки“.

Кандидатите се селектират по специална процедура от Експертния съвет на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии. Наградите бяха връчени на специално тържество в аулата на университета.

По време на церемонията ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров връчи сертификат на дарителя на последната награда във фонда – Моника Георгиева, която учредява награда “Йордан Симеонов Йорданов“ в чест на своя многоуважаван дядо, жертва на глобалната пандемия от COVID-19.

Събитието завърши с академична публична лекция на проф. д-р Аврам Ескенази – тазгодишен носител на наградата “Проф. Цани Калянджиев” за високи постижения в науката, на тема “Развитие на изкуствения интелект в България в следващите години“.

Цялата церемония може да видите ТУК

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close