Властелинът на илюзиите Арсен: Магията е във всеки един от нас!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Веселин Долмов, познат с артистичния псевдоним Арсен е един от най-талантливите ни млади илюзионисти в България. Роден е на 9-ти февруари 1988г. в град Варна.

Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е едва на 5-6 годишни, а причината е, че  вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. Астор разкрива няколко фокуса и тогава все още малкият Веселин Долмов-Арсен запомня всичко. По-късно измайсторява сам нужният реквизит за фокуса и вече показва гордо магическите трикове, които е научил.

Пред репортер на СайтЪТ Арсен разказва за своя живот и любовтта му към магията:

“Преди 15 години открих силата на магията”. Така започна разказът на илюзионистът Арсен. Всичко е започнало докато е работил на круизен кораб.

“Направиха кастинг за ентъртеймънт и аз съвсем случайно се спрях на една песен на известните варненски комици от Тутурутка. За мой късмет – много харесаха представянето ми, видяха потенциал в мен и ме избраха да пея песни на немски език и да правя скечове. В процеса на работата все повече им допадна работата ми, намираха време да ме вкарват и в други програми. С времето реших да инвестирам в едно по-различно изкуство, да надграждам и в крайна сметка се спрях на един уличен фокусник от София. Закупих всички негови номера за 150 лв., което не беше малко за онези времена. С годините започнах да усъвршенствам тези номера и така станах все по-добър и до днес не спирам да уча нови номера“, разказва още Арсен.

Запознава се с Корли – един от най-известните български манипулатори и взима няколко професионални урока. Не след дълго Арсен се запознава и с Астор, който го кани да работи в ресторанта му, за да придобива опит на сцена. Няколко месеца по-късно участва в „България търси талант“  и става популярен, достигайки четвъртфиналите в предаването. След това участва и в „Разсмей Слави“, където достига до финалния етап на шоуто.

Най-трудните номера за илюзионистите са тези, които изискват ловкост в ръцете, продължава историята си Арсен.

„Понякога подготовката на един на пръв поглед лесен трик, отнема месец-два, че дори и три. Необходимо е непрекъснато да се тренира, да се правят упражнения, за да не се забрави. Както покойният Астор казваше, лека му пръст: колкто е по-малко, толкова е по-трудно и обратното. Имал съм случаи да науча илюзия за един ден, но обикновено отнема поне месец“, каза още Арсен.

Расте и интересът към професията „магьосник“, разказа още Арсен. В България все още са малко професионалните илюзионисти, но се забелязва все по-голям интерес от страна на младите.

„Със сигурност има интерес и от страна на младите, но с известно разочарование ще споделя, че както има интерес, така и бързо се отказват, защото се изисква много упоритост и труд. Явно днешното поколение разчита на това нещата да се случват по-бързо и лесно, ако може от днеска за утре да е станало всичко, а не става така. Трябва постоянство и много работа, а когато човек даде най-доброто от себе си, ще се радва и на добри резултати“, категоричен е магьосникът.

Арсен отвори и завесата за предстоящото си шоу във Варна. Какво очаква зрителите, вижте във видеото!

А ето и още интересна информация за Арсен. След като започва професионалната си дейност като магьосник, той заминава за Гърция, където представя България на фестивал в Солун със своите колеги и печели първата си награда. Астор лично го поздравява и му предвещава голям успех, тъй като вижда любовта му към магията. След фестивала в Гърция, Арсен става ученик на Астор и натрупва богат сценичен опит, взимайки участие във фестивали в Гърция, Сърбия, Словения, Македония, Румъния, Германия и други. Носи в България редица престижни награди. Снима се в клипове на музиканти, прочули се в чужбина като „Лот Лориен“, рапърът Мишо Шамара, DJ Vendero и други.Арсен впечатлява и с многото призове в сферата на магичните изкуства. През 2010 година участва в 7-ми Балкански магически фестивал като печели 2-ро място в категория „General magic“ (обща магия). През 2011 година получава „Специална награда“ от Национален преглед на българската магия и Съюз на българските илюзионисти,  както и 2-ро място на 8-ми Балкански фестивал в Белград.

През 2012 година получава специална награда в най-престижната категория „Манипулации“ от Съюза на илюзионистите в България, през същата година участва във фестивал в град Скопие, организиран от NMAM и печели първото място. През 2013 година в Габрово печели втората награда за манипулации на “Златна котка”, както и специалната награда на журито. Отново през 2013 година на 1-ви април печел и за трети пореден път специална награда от Съюза на илюзионистите в България.

През 2014 година печели и награда за Best close up act на magic cathering на GOLDEN CAT GABROVO, а през 2016 година получава специална награда от IBM (international brotherhood of magicians), което е най-голямото братство на магове в света.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close