Витали Езекиев от Варна създава хитове за поп звезди

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Името Витали Езекиев може и да не Ви говори много, но той със сигурност вече е добре познат в музикалните среди. Младият варненец е автор на музиката на някои от съвременните поп хитове у нас – „Thunder“ на Дара, „Твой“ на Папи Ханс и още много други. 

Музиката изглежда като съдба за Витали Езекиев – цялото му семейство е свързано с нея. Родителите му създават известната вокална формация „Бънджи сингърс“. При Витали всичко започва на четири години, като в началото не е бил особено заинтересован от музиката:

“Бях с тях на едно тяхно участие и когато то свърши на всички деца им подариха една огромна торта и аз много исках да си взема торта, защото изглеждаше много добре. Баща ми ми каза обаче, че това е тортата за изпълнителите. Те са си я заслужили, а аз съм бил просто публика и няма как да ям”, споделя в интервю за Радио Варна Витали.

И така донякъде и заради това парче торта Витали Езекиев решава да се занимава с музика. Завършва националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна през 2014 година с тромпет в класа на Иван Илиев. След това идва и моментът, в който Витали започва да продуцира музика. Влиза в танцова група и един ден споделя на свой приятел, че много харесва песните, които слушат, но музиката му изглежда много лесна за създаване:

“И той ми каза, добре, щом е толкова лесно се пробвай да направиш нещо. И в началото не знаех абсолютно нищо, сядах на компютъра и се мъчех да пресъздам нещо, което съм чувал. По някакъв начин се получаваше, пусках ги на приятели и те много се кефеха и танцуваха. Даваха ми задачи да правя и аз се впусках в тях с голям интерес.”

Първият сериозен музикален проект на Витали е с дуета Пламен и Иво. Работи по музиката на песента им „Сафари“, която има половин милион гледания в YouTube.

Големият му пробив идва през 2019-а.

“Това е с Папи Ханс, песента „Твой“. Това беше първият път, в който решихме да работим по-сериозно заедно и се получи това и разбрахме, че има нещо. Беше малко нереално да видиш такъв успех за толкова кратко време, защото песента стана огромен хит за седмица.”

Витали работи по албума на Папи Ханс. Вече са излезли шест от песните, а до края на януари ще излезе следващата. Самият Витали също е певец. Завършил е поп и джаз пеене в класа на доц. Етиен Леви.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close