“ВИЖ КАК СЕ ПРАВИ”: Тайнственият свят на трюфелите!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

„Виж как се прави“ е инициатива в контекста на приоритетното за дирекция „Образование и младежки дейности“ направление „Младежко предприемачество“, чрез която млади репортери, ученици и студенти, част от екипа на младежкото информационно издание „Youth Street Varna“, се включиха при заснемането, обработката и монтажа на поредица от десет филмчета, в които по увлекателен и забавен начин се представя реалната производствена среда, разкриват се детайлно тайните на находчиви и уникални не само за Варна и областта, но и за страната бизнес идеи, представят се стъпките за постигането на вече утвърдени и успешни производства, ферми, туристически комплекси и общински предприятия.

В следващите минути заедно с младежите от Фондация “Радост за нашите деца” ще ви въвлечем в тайния свят на трюфелите и ще ви запознаем с чаровните четириноги служители, които откриват и доставят това чудо на природата. С благодарност към домакините, от които научихме изключително полезни и любопитни неща за това кулинарно бижу – трюфела и неговото приложение.

Историята на създаването на фермата за трюфели започва още преди години, когато стопаните на фермата създават марката Thracian Truffles и всички гастрономически шедьоври с трюфели, които произвеждат.

“Въпреки трудностите да наложим българският трюфел на този толкова специфичен пазар с утвърдени световни лидери, високата международна оценка на качествата му ни вдъхновиха за това, да обособим място сред естествена среда, където всеки турист да може да опита от емоцията да се докосне до това скрито в земята съкровище, да разбере колко е ценно с хранителната и здравословната си стойност, да има възможността да дегустира и усети уникалните вкусови качества и да едновременно с всичко това да се забавлява”, коментира стопанинът на фермата Димитър Димитров.

Фермата за лов на трюфели е изградена с много желание и грижа, точно заради това всеки, който я посети, ще бъде посрещнат, като скъп гост и ще се наслади на едно различно и незабравимо преживяване.

Този епизод се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция “Образование и младежки дейности”.

Творческа обработка и монтаж: Роси и Стаси Станчеви

(Visited 53 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close