“Виж как се прави” отвори вратите на реалното производство, услуги и бизнес за младежи от Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Уникален младежки проект, реализиран от Сдружение “Пресклуб Варна“, отвори вратите на реалното производство, услуги и бизнес за млади хора от Варна.

“Виж как се прави“ е инициатива в контекста на приоритетното за дирекция “Образование и младежки дейности“ направление “Младежко предприемачество“, чрез която млади репортери, ученици и студенти, част от екипа на младежкото информационно издание “Youth Street Varna“, се включиха при заснемането, обработката и монтажа на поредица от десет филма, в които по увлекателен и забавен начин се представя реалната производствена среда, разкриват се детайлно тайните на находчиви и уникални не само за Варна и областта, но и за страната бизнес идеи, представят се стъпките за постигането на вече утвърдени и успешни производства, ферми, туристически комплекси и общински предприятия.

В рамките на няколко месеца младите сътрудници на “Youth Street Varna“ успяха да заснемат поредицата, която на езика на младите да стигне до максимален броя техни връстници с цел кариерно ориентиране. Чрез популяризиране на поредицата сред ученици и студенти ще бъде стимулирано предприемаческото мислене на младите хора и ще бъде обогатена представата им за живота, както и възможностите пред тях в различни направления.

В поредицата се включиха младежи в неравностойно положение от Фондация “Радост за нашите деца“, които обогатиха представите си за живота при посещението във фермата за люти чушки в село Страшимирово край Варна, Фермата за охлюви в Българево, фермата за Трюфели в местността “Дюз Орман“ в близост до Балчик е “Чудната градина“ в Добрич.

Поредицата “Виж как се прави“ въвлича публиката в тайните на вкусния сладолед, крекери и лимонада, разказва ни как се прави “летище“, как се прави “зоокът“, как се прави ферма за люти чушки, ферма за охлюви и ферма за трюфели, като ни среща с успешни личности, които могат да бъдат достоен пример за подрастващите и ги мотивира да проявяват находчивост, упоритост и отговорност в преследването на своята мечта за добра бъдеща реализация.

Водещ в част от епизодите е 17-годишният Емил Христов, който вече брилянтно владее умението да общува с широка репортерска усмивка и не случайно е канен като водещ на много престижни събития. Не случайно Емо бе привлечен като сътрудник и към екипа на Димитър Рачков.

Скечовете, ефектната обработка и монтаж на филмите са дело на Роси и Стаси Станчеви, очарователните близначки, които бяха удостоени с приза “Инфлуенсър на годината“ и са едни от най-популярните и обичани лъчезарни лица в социалните мрежи.

Екипът от млади хора заедно организира посещенията в различните производства и бизнеси, създаде сценарий за всяко филмче и участва в творческото реализиране на продукцията, която ще бъде популяризирана сред младите хора чрез младежкото информационно издание Youth Street Varna и неговите сателитни канали в YouTube и фейсбук.

Поредицата “Виж как се прави“ се реализира като младжка инициатива с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция “Образование и младежки дейности“.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close