ВИЖ КАК СЕ ПРАВИ: Зоопарк Варна – любимото място!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Всеки млад човек има мечти, които иска да реализира. Дали представите му за бъдеща реализация обаче са близки до действителността? Целта на проекта „ВИЖ КАК СЕ ПРАВИ“ на Сдрежуние „Пресклуб Варна“ и младежкото информационно издание „Youth Street Varna са да отвори вратите на реалното производство, услуги и бизнес.

Заедно с Емо, Никол, Мария и Злати гостуваме на едно любимо място, както за варненци, така и за гостите на града. Посрещат ни двама от младите, амбициозни и лъчезарни служители на зоопарк Варна – Пламена Каразутева, уредник зооколекция и ветиринарният лекар на зоопарка, д-р Михаил Василев.

От тях научаваме много любопитни неща за организацията в зоокъта, за навиците на животните и това какво не трябва да правят посетителите, ако искаме да ги опазят сдрави и им се радваме по-дълго.

От нашите любезни домакини научаваме, че чудният “остров” на животинското царство от 2007 г. изпълнява ролята на спасителен център. Със съдействието на РИОСВ Варна са спасени излекувани и върнати в природата много защитени видове птици.

От директора на Зоопарка Иванка Стоянова и нейния колега, научихме също така, че Баба Меца, която ни се струва толкова тромава и бавна, се оказа пъргав ловец, който не пропуска дори птиче да прехвръкне над главата й.

Любопитен е фактът обаче, че има една малка животинка, която тя обича и на която никога не вреди.

Коя е тя, ще разберете от видеото!

Сигурни сме, че има какво да научите от този епизод на поредицата “ВИЖ КАК СЕ ПРАВИ”, реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close