Варненче е шампион в международна Олимпиада по ментална аритметика

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

7-годишният Мартин Боев от Варна е шампион в международна Олимпиада по ментална аритметика, научи Varna24.bg от съобщение, изпратено до медията ни. Ето и подробностите:

Стартираме новата 2021 година с една страхотна новина. Възпитаниците на SmartyKids България представиха страната ни повече от отлично на международната онлайн олимпиада по ментална аритметика, проведена през декември. Събитието, организирано от световната асоциация по ментална аритметика SAMA Global Abacus and Mental Arithmetic Association, даде възможност на SmartyKids да покаже своя професионализъм.

Един от шампионите, постигнали максималния възможен резултат на състезанието, е Мартин Боев на 7 години от SmartyKids Варна – Левски. Той е сред петимата, които успяват да постигнат такъв успех – от общо 570 участници от 20 държави!

Неговата преподавателка Зорница Тодорова коментира:

“Мартин се обучава в SmartyKids Варна – Левски от май месец 2019 г., един от първите ми ученици. Сега е втори клас. Будно дете, с логическо мислене и невероятно въображение. Запаметява изключително бързо и лесно.

Упорит в смятането, обича менталната аритметика. Умее да прилага наученото в училище в часовете по математика, в която също е много добър. Ходи на състезателна математика и се явява на такива състезания. Смята със страст. Разви самочувствие, което е важно за децата на неговата възраст. И разбра, че когато се полагат усилия – успехът е налице.

Пише редовно домашни, както в учебната терадка, така и на тренажора. Огромна заслуга за неговата подготовка през цялото обучение, както и за това състезание, е на неговата майка – Десислава. Тя успява да му помага, като му засича скорост или се състезават, отделя му време, което е изключително важно за всяко едно дете.

Често го наричам “детето-чудо”, защото от една страна той е много игрив и палав, а от друга – винаги когато има пред себе си предизвикателство – каквото е менталната аритметика, се концентрира и става бърз, като ракета! За него няма да има непокорими върхове в живота.”

Но Марти не е единственият, който се справи отлично – в групата на деца до 7-годишна възраст имаме не един, а цели трима шампиони! Те са показали резултат от над 90% от максималния възможен резултат в международната олимпиада на SAMA Global. Това им донесе шампионската титла за България!

Във възрастовата група от 8 до 9 години също имаме отлично представяне, а при по-големите – 10 до 12 години нашите възпитаници се изравниха с два сребърни и три бронзови медала.

Благодарим на всички 33 деца за участието в международната олимпиада. Гордеем се с всички наши участници в международната олимпиада! За нас всички те са шампиони, защото приемат предизвикателствата със смелост и отговорност!

С нетърпение очакваме новите успехи на нашите талантливи ученици през новата 2021 година.

SmartyKids е най-съвременният развиващ детски център на територията на България. Към момента присъства в 35 български града с 61 центъра, отворени за по-малко от три години. А в международен мащаб над 350 SmartyKids центъра работят успешно в 8 държави. В SmartyKids няма стандартни скучни уроци и банални методики, които превръщат ярки и креативни деца в “сива маса”. Методиките на SmartyKids включват най-добрите изпитани световни практики на преподаване. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта. Това е запазена марка за трите методики – ментална аритметика (4 до 12 години), Бързо Четене (7 до 12 години) и Финансова грамотност (8 до 14 години). Професионалистите от SmartyKids измерват и проследяват процеса на развитие на висшите психически функции при детето. Те не поставят всички деца под общ знаменател, затова за всеки възпитаник се съставя индивидуален план на обучение.

SAMA Global е водеща световна организация на школите по ментална аритметика. В нея членуват над 20 държави от целия цвят. Благодарение на членството си в SAMA Global, SmartyKids дава възможност на децата в България, Румъния и Русия да се съревновават с връстници от много страни. Сред тях са Тайван, Малайзия, Хонконг, Индия, Армения, Саудитска Арабия, Китай, Виетнам, Йордания, Палестина, Египет, Узбекистан, Ливан, Шри Ланка, Молдова и други страни. Това е една прекрасна възможност за възпитаниците на SmartyKids да демонстрират уменията, придобити в центровете ни.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close