Варненският клуб по танци “Стар денс” обра първите места в Национален шампионат по акробатичен рокендрол

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Варненският клуб по танци “Стар денс” обра първите места в 30-тия Национален шампионат по акробатичен рокендрол за купата на Община Ловеч – 2022, научи Youth Street Varna.

Треньор на клуба е Радостина Енчева, помощник треньори Виктория Александрова и Даниел Георгиев.

“Клубът се представи отлично, първо място грабнахме в шоу мини формации, първо място в шоу танци за големи – формация “Аладин” и първо място в клас юноши за Невена Георгиева и Ангел Стефанов. С много старание се представиха Мартина, Паолина, Кристина и Анджела в клас соло”, сподели за медията ни Радостина Енчева.

Ловешкият клуб ” Роксмайл “ е уредник на събитието, което е с най-големи обичаи в акробатичния рокендрол в България.

В съботното съревнование участваха над 80 състезатели от всички възрастови групи от седем спортни клубове от страната. Финалите в Спортната зала на Ловеч започнаха с церемониал на тимовете. Представени бяха и съдиите, като огромна част от тях са били състезатели в първите шампионати.

Клуб по танци “Стар денс” – Варна е официален член на Българската федерация по акробатичен рокендрол и официален член на Българска професионална танцова асоциация.

Целите на клуба са да развива и популяризира танцовите спортове: Акробатичен рок-н-рол и Рок-н-рол на 50-те години, да предоставя възможности за пълноценна изява на своите членове на състезателния подиум, да популяризира акробатичният рок-н-рол като хармонично съчетание на спорт и танц.

Формация “Финес” е част от Клуб по танци “Стар Денс” и предлага разнообразие от социални танци- румба, ча-ча-ча, самба, пасо добле, джайв, валс, танго, суинг;

Основните задачи на обучението са обусловени от необходимостта да се придобият знания за историята на танците, традициите и танцовите умения, сподели още Радостина Енчева.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close