#ВарненскиРаботи – проект на студенти от ВСУ “Черноризец Храбър”, краси част от пешеходната зона на морската столица

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Студенти от 4-ти курс на специалност „Графичен дизайн“ на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” реализираха курсовите си проекти по дисциплината “Рисуване и стилизация” в реална градска среда. В неделя – 30 юли 2023 г., те декорираха пейки в пешеходната зона на бул. “Сливница”, в близост до Регионалния исторически музей и Община Варна. Студентските проекти са съгласувани и одобрени от Експертния съвет за устройство на територията.

В същинското рисуване участваха четвъртокурсниците Кристиян Иванов, Михаела Христова и Милена Кожухарова. Студентите работиха по темата #ВарненскиРаботи – за визуално, декоративно оформление на кът за отдих като част от градска среда. Разнообразните им проектни решения отразяват най-характерните черти на Варна – от екологични през картинни и забавни моменти от градския живот. Проектите включват елементи и от морския свят, който е неотменна част от идентичността на Варна. Посланието е оптимистично, но и с внимание към гражданската съвест на варненци и гостите на града.

Инициативата е на преподавателя Доника Кирова в колаборация с фирма “Лорка” ЕООД, която предоставиха материали за изпълнението.

„Целта на проекта е да се внесе свежа нотка в оформлението на градската среда, като се привлече вниманието на варненци и най-вече се мотивира активността на младите хора. Те могат и трябва да участват в естетизирането на пространствата, които обитават. С гордост наблюдавам ангажираността на нашите студенти, които не само показват умения в областта на графичния дизайн, но и заявяват привързаността си към града, в който живеем“, споделя Доника Кирова.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close