Варненецът Атила стана най-младият финансов брокер у нас

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Роденият във Варна Атила Фикрет, който е само на 20 г., е най-младият брокер на финансови инструменти в България, след като премина успешно проведените от Комисията за финансов надзор изпити за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на финансови инструменти. Това сочат резултатите от изпитите на 18 май 2024 г., публикувани тази седмица в сайта на КФН, съобщи СайтЪТ.

На 10 юни от 11,30 ч. в сградата на Комисията за финансов надзор ще се състои връчването на сертификатите за придобилите права за брокер на финансови инструменти и за инвестиционни консултанти.

От допуснатите до изпита за брокер на финансови инструменти 17 лица, успешно са го издържали единадесет кандидати, като Атила е сред тях.

Към датата на изпита през май Атила е едва на 20 г. Варненецът е студент Втори курс в специалност „Финанси“ в Университета за национално и световно стопанство-София, като от половин година работи като експерт „Ликвидност и инвестиционни услуги“ в банка, откъдето е изпратен на обучение в Комисията за финансов надзор за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на финансови инструменти.

В обучението на Атила основен принос са имали колегите му от инвестиционния отдел в централата на банката.  Роденият през юни  2003 г. Атила е син на дългогодишния журналист от екипа на в. Труд във Варна и настоящ изпълнителен директор на фирма за индустриални и складови бази Айсехел Руфи.

Към финансовата сфера младежът е бил насочен от бившия министър на икономиката и енергетиката и приятел на семейството Петър Димитров.

Снимката е илюстративна

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close