Варна става център за провеждане на европейско младежко медийно неформално образование

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

30 младежки работници от 4 държави се включват в проектните дейности на Сдружение “Наш Свят“, свързани с придобиване на медийна грамотност и умения за създаване на аудио-визуални продукти.

Ива Панева, ръководителят на проекта и професионалист в медийното образование с 20 години международен опит, умело предава знанията и уменията си на младежите от Румъния, Полша, България и Германия. След проведени интерактивни практически обучения участниците създават собствени медийни продукти, които ще бъдат представени на открита изложба на 28 юли от 11ч.30 в залата на Сдружение “Наш Свят“ на ул. Преспа 1.

Необходимостта да се работи с младото поколение за развитие на критично мислене и създаване на смислени кратки онлайн документални форми е важен приоритет за културно-образователните младежки програми на Национален Фонд Култура и Еразмус +.

В настоящата световна обстановка, изпълнена с фалшиви новини, медийни манипулации и заплахи от социалните мрежи, младите хора имат нужда да бъдат научени как сами да изследват предложената им информация и да придобият умения да използват дигиталните мрежи за създаване на съдържание, което е насочено към преодоляване на дискриминация и насърчаване на екологично и социално значимо поведение.

Аудио-визуалната изложба със заглавие “Улови реалността“ е част от образователна културна програма за младежи Стратегия Старт на Сдружение “Наш Свят“, която от окт.2020 провежда  тренинги на творци за привличане на млади публики и обучава младежи за създаване на медийно съдържание.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close