Варна е домакин на Европейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В морската столица ще се проведе и Европейски квалификационен турнир по хандбал за мъже и жени

От 4 до 7 юли Варна е домакин на Европейско първенство по хандбал за юноши и девойки до 16 години. В морската столица от 11 до 14 юли ще се проведе и Европейски квалификационен турнир по хандбал за мъже и жени. Събитията се провеждат със съдействието на Община Варна. Любителите на плажния хандбал могат да наблюдават състезанията на Южен плаж Варна. 

В надпреварите ще участват над 1000 състезатели, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави. 

В първенството по плажен хандбал за девойки ще се състезават 18 отбора, разпределени според жребия в 3 групи с по 6 тима. Като домакин, България използва правото си на избор и предпочете да се състезава група В, в която попадат съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.  

При юношите ще участват 16 отбора, разпределени в 4 групи с по 4 тима. В тази категория България ще се състезава в група А, наред с тимовете на Унгария, Швеция и Румъния. 

В квалификационния турнир при жените във Варна ще спорят 12 отбора – 2 групи от по 6 тима. Българският екип жени е в група А, заедно с отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни тим по плажен хандбал ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта в група В. При мъжете ще се състезават  10 екипа, разпределени в 2 групи. 

България получи домакинството след отлично проведените през 2021 г. Европейски първенства по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки, посочват организаторите. 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close