Ваканция с настолни и подвижни образователни игри обогати малчуганите в Екопарк “Звездица”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ваканция с настолни и подвижни образователни игри се проведе в Екопарк “Звездица”. Проектът се инициира от НЧ „Димо Цонков1927“ в партньорство с Кметство Звездица и се реализира веднъж седмично в рамките на изминалите месеци юли, август и септември.

Занятията се провеждаха на открито в Еко парк Звездица и съседния имот, собственост на НЧ “ Димо Цонков“, като се използваха наличните и допълнително поставени маси, пейки и др. съоръжения.

В забавленията участваха желаещи деца и младежи от село Звездица и град Варна, а веднъж месечно и възрастни придружители. Условието за участие бе отсъствие на мобилни телефони и всякакви съвременни технически средства. Всеки участник получи тениска и шапка с лого на проекта, както и снимка на хартиен носител. Осигурени бяха вода и закуска, както и награден фонд за най-добрите участници.

С помощта на съвременните игри подрастващите развиват различни умения в неформална среда – учат се да използват логика, да разсъждават, да се концентрират, да вземат решения и много други, а с това развиват у децата сръчност, бързина и концентрация, но и приключенски дух – да се борят, да не се отказват при трудностите, да се справят във всяка ситуация и да вярват, че успехът е на крачка разстояние, тренират паметта, повишават емпатията, развиват когнитивни и социални умения.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Община Варна-Фонд “Култура”.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close