Бъдещи детски хитове прозвучаха премиерно в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В навечерието на Деня на народните  будителители в  специалното  училище за ученици с нарушено зрение “Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна прозвучаха премиерно нови песни за деца.

Гост в училището беше дългогодишният приятел на децата и автор на популярни песни Доно Цветков. Децата от училището специално бяха подготвили танци върху  две от любимите си песни – “Ало, ало слънчице“, “Семенцата”, които той е написал по стихове на поетесите Райна Пенева и Кина Къдрева.

Доно Цветков ги зарадва с нова продукция, като представи предпремиерно нови псени. Сред тях беше и песента “Вечният Дядо Коледа“ – отново по стихове на поетесата Райна Пенева и аранжимент на Петър Песев, създадена и записана наскоро във Варна в изпълнение на Петя Буюклиева и детско шлагерно студио ДА.

Новата продукция е осъществена благодарение  на подкрепата на Националния фонд Култура.

“За мен ще остане незабравим спомен и тази среща с децата от училище “Проф. д-р Иван Шишманов“. След първата ни среща, която беше преди две години, като че ли завинаги в мен се запечата прегръдката на децата. Тя ще ме топли цял живот, защото усетих как моите песни правят децата щастливи. Възхитен съм от грижите за децата, които се полагат в училището, от отношението на учителите, които правят от невъзможното – възможно“, сподели Доно Цветков.

И тази емоционална среща, изпълнена с музика, навярно също ще остане незабравима и за двете страни. След вълненията, музиката и положителните емоции, срещата естествено завърши с размяна на подаръци. Авторът на любимите песнички Доно Цветков получи изработени от децата сувенири, а той им подари свои авторски албуми с песни, на  които децата да се забавляват, да пеят и да танцуват на тях.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close