БХРА и АУРХ в България наградиха най-добрите млади хотелиери, бармани и аниматори

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България наградиха най-добрите млади хотелиери, бармани и аниматори. Победителите в проведените три конкурса, организирани в партньорство от двете организации, получиха статуетки за добрата си подготовка и амбиции в областта, която са избрали за свое професионално поприще.

Състезанията се организират от Министерството на образованието и науката, в партньорство с АУРХ в България и БХРА, за да се отдели допълнително внимание на някои професии, изключително важни за туристическия бранш, като хотелиерството и анимацията. Конкурсите през тази година се проведоха в хотел “Интернационал“ Златни пясъци. Хотелът не е избран случайно. Целта е по време на състезанията учениците в професионалните гимназии по туризъм да се запознаят с реалната работна обстановка във висококатегорийни български хотели, а не да получават знания и да мерят сили в обучителни центрове.

Първо място в конкурса “Най-добър млад хотелиер“ зае Анна Христова Христова от ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. Втора позиция бе присъдена на Преслава Петрова Петрова от ПГТ “Иван П. Павлов“ – Русе, а трета – на Тереза Венциславова Чакалова от ПГИТ “Проф. д-р Асен Златаров“- Петрич. Специалната награда на БХРА в националното състезание грабна Димитър Ангелов Георгиев от ПГТ “Пейо Яворов“ – Добрич.

Победител в националния конкурс “Най-добър млад барман“ стана Александър Красимиров Попев от Софийска професионална гимназия по туризъм. Негови подгласници станаха Виктория Александровна Михайловна от ПГТ “Иван Вазов“ – Слънчев бряг (второ място) и Борислав Радославов Чобанов от ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна (трето място). Специалната награда на БХРА спечели Катерина Димова Стоянова от ПГХТ ” Академик Неделчо Неделчев“ – Сливен.

Призът за “Най-добър млад аниматор“ грабнаха възпитаниците на ПГТ “Иван П.Павлов“ – Русе. На второ място останаха учениците от ПГИТ “Алеко Константинов“- Велинград, а на трето – тези от Софийската професионална гимназия по туризъм. Наградата на БХРА отиде при младите аниматори от ПГТ ” Д-р Васил Берон“ – Велико Търново.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close