Близо 1500 първокурсници започват обучението си в МУ-Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 13 септември в Медицински университет- Варна започна новата академична 2021/2022 учебна година, съобщиха от пресслужбата на институцията. Близо 1500 са първокурсниците, между които 350 са чуждестранните студенти, които започват обучението си по медицина и дентална медицина. Конкуренцията между кандидатстващите за всички специалности бе традиционно висока. Над 6100 е общият брой на студентите в Медицински университет – Варна.

Първокурсниците бяха посрещнати във факултетите на университета и медицинския колеж по предварителен график. Посрещането на новите студенти бе съобразено с актуалната епидемична обстановка за страната, като бяха спазени всички мерки за безопасност. 

Новата академична година бе открита и във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен, където се обучават студенти в специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка”.

Учебните занятия в МУ-Варна започват на 14 септември. Продължава подаването на документите на кандидатите за магистърските програми към Факултета по обществено здравеопазване и Факултета по фармация.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close