Благотворителен концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи на 8 юли във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Синдикалната федерация на служителите на МВР организира единственото по рода си събитие „С обич за децата в памет на бащите герои“ в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Всеки може да види отблизо техника и екипировка, които служат на пазителите на закона.

Благотворителна акция край Слънчевия часовник в Морската градина започва в 16 ч. тази събота и очаква съпричастност от варненци.

Полицейски и пожарни сирени ще прозвучат край Слънчевия часовник в Морската градина на Варна на 8 юли от 16 ч. Те ще са част от демонстрацията на техника, с която работят полицаи, пожарникари и спасители. Благотворителната инициатива „С обич за децата, в памет на бащите герои“ ще се проведе за дванайсети път и ще търси съпричастност и помощ за семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг.

По традиция ще има демонстрации, ще има много песни и танци от различни жанрове, спортове. Ще бъде показана техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерството на отбраната. Събитието се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФС МВР) и е под патронажа на кмета на Варна Иван
Портних в партньорство с Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия и МВР-Варна, и с подкрепата на Grand Mall.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие с празнични маршове и любими мелодии от филми празненството с водещ Пламена Николова. Веселието ще продължи с обичания млад изпълнител Донко Марков, Гайдарска школа „Тракия“ и възпитаници на вокалния педагог Мила Маврова. Много настроение ще донесат Клубът по танци „Стар Денс“ и танцова школа „Стил Денс“. Павлинка и Елица Тодорови ще представят
своите ученици от школата по Народно пеене „Фолклорна магия“ и НУИ „Добри Христов“. В 17 ч. на сцената ще излязат вокална група „Ейнджъл войсис“. Своето изкуство ще покаже балетна школа „Звездна дъга“.

Всеки може да танцува заедно с енергичните танцьори от клуб по спортни танци „Кристал“ и Брейк формация „Крейзи Форс“. Своята подкрепа с песни ще дадат бъдещи певци от СУ за Хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”: Атанас Симов, Зигги Моррисън, Кристиана Кърлова в дует с Румяна Неделчева, София Ненкова, Айчин Хасан и Алихан Рашид на кавал.

Празничният маратон продължава и в 18 ч. с хип-хоп танцова група „Artistix“, Purple magic kangoo club, танцов спортен клуб „Черно море“. Сенсей Никола Григоров ще представи своите възпитаници от Айкидо доджо, а Пламен Кондов – учениците на клуб „Шън Лун“. Популярният фолклорен клуб „Моряците“ ще сложи финал на събитието с дълго хоро.

Кампанията „С обич за децата в памет на бащите герои” е единствена по мащаб в страната. През годините тя е била подкрепяна от Община Варна и районните кметства в града, от Grand Mall, Общински детски комплекс – Варна, Българския футболен съюз, университетите във Варна, много
граждани и фирми.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close