Балетно студио “Звездна дъга” учи на дисциплина, красота и финес! (ВИДЕО И СНИМКИ)

Балетна формация "Звездна дъга"
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В рубриката “Школите на Вана” представяме една от най-популярните балетни формации във Варна – “Звездна дъга“.

Представянето на Балетна формация “Звездна дъга” е част от проекта на СНЦ „Пресклуб Варна“ – „Виртуална информационна борса – Школите на Варна” и се реализира с финансовата подкрепа на ЕНЕРГО-ПРО в контекста на инициативата “ЕНЕРГО-ПРО ЗА ОБЩЕСТВОТО” в направление „Детско развитие”

Силни характери, калени с дисциплина, трудолюбие и отговорност, облечени в грация, финес и красота. Това възпитава Балетно студио „Звездна дъга“ под ръководството на педагога Елена Бубновская – прима балерина на Одеската опера и хореограф-балет майстор.

“Звездна дъга” стартира своята дейност през 2013г. и от тогава възпитаниците на школата жънат успехи на наша и световна сцена.

“За тези 10 години от нашето създаване през формацията са минали около 1000 деца. Това, на което учим децата тук е първо на дисциплина. Те трябва да мислят. След това, разбира се на красота, на усет към красотата на изкуството, на умението да предадат това усещане в танца. Всяко дете, което иска да продължи да работи професионално в сферата на балета, трябва да има определени заложби. През тези 10 години има наши възпитаници, които влюбени в балета, вече работят професионално. Иначе за едно дете тук се учи на естетика, на грация. Смятам, че всеки може да го постигне. Нямам подбор като в хореографско училище, пре нас всеки може да се включи. Благодарна съм на родителите, които ме подкрепят в методите на възпитание. Има много амбициозни родители, но винаги питам дали детето има желание да танцува. Родителите са съгласни с това, че трябва строгост, за да има резултати”, споделя Елена Бубновская.

В студиото, което е разположено в Двореца на културата и спорта във Варна, се обучават деца от 4 до 18 годишна възраст по дисциплини класически балет, contemporary (модерен), Ball room dance, а също така за по-възрастни се провеждат занятия по body ballet.

“Балетът ми дава спокойствие да се разгърна в пълния си потенциал. В училище знаем как ни товарят с хиляди задачи. Балетът е моето място, където мога да се разтоварвам. За първи път влязах в залата на 4 годинки и вече 12 години се занимавам с балет. Приемам всяка забележка на г-жа Бубновския като нещо, което аз трябва да подобря в себе си, за да се усъвършенствам. На родителите, които биха желали да запишат децата си на балет ще кажа да не се колебаят, тъй като балетът учи на дисциплина, която трябва да има всяко едно дете, за да е успешно занапред”, сподели Лора Узунова.

Мая Цонева я подкрепи в това, че балетът не е спорт, а изкуство, което е нежно и приятно, затова ще продължи да танцува с радост.

Contemporary и Body Ballet ръководи от преподавателят Стефан Николов. Ball room dance и разтягане преподава Тимофей Краснобаев.

Класически балет се провежда от преподавателя и председател на Сдружение „Звездна дъга“ Елена Бубновская.

Балетна формация “Звездна дъга” представя своите прекрасни хориографии пред публика в празнични концерти, участва активно в мащабни градски събития като “Най-сладкият ден” и “Фънсити+”, печели отличия в местни, национални и международни конкурси.

Медиен партньор на проекта е независимото информационно издание СайтЪТ.

(Visited 307 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close