Балетна школа “За принцеси”: Златните момичета на Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Балетна школа “За принцеси” вече има богата колекция от 120 медала, благодарение на своите златни момичета, съобщи за Youth Street ръководителят на малките звезди Йонка Иванова

Неминуемо балеринките заслужават статуса на “златни момичета” за Варна, тъй като за петте години от създаването на школата освен медалите, те са отличени с десетки купи и признания за участие в благотворителни концерти под егидата на Община Варна.

Това лято прекрасните малки таланти, триумфираха за пореден път на тазгодишното издание на Международна Морска Арт – Олимпиада “Хармония и сила” в Созопол, от където се завърнаха с 11 златни, 8 сребърни и 7 бронзови отличия, завоювани безапелационенно от невероятните грации.

На Балетна школа “За принцеси” беше връчена и най-голямата награда на конкурса – GrandPrix в категория “Open-Show dance”.

Наред с това възхитителен бе и концерт-спектакълът, който принцесите на Варна представиха дни по-късно на сцената на Летен театър и предизвикаха бурни аплодисменти и възторг сред публиката.

Школата е основана през 2017 година като главен художествен ръководител е Йонка Иванова. Тя е възпитаник на Националната музикална академия в София и има над 10 години преподавателска дейност зад гърба си. Към момента в града има три зали на балетната школа, в които малките принцеси на възраст между 3 и 10 години неуморно се трудят и развиват таланта си под наблюдението на своя главен педагог Йонка Иванова и помощник-астистент Таня Парушева.

Ежегодно школата има два концерта в най-големите културни центрове в града, а нейни възпитаници често продължават своето професионално развитие в НУИ”Добри Христов” -Варна, където е започнала своя балет път и техния педагог.

Както г-жа Йонка Иванова споделя: “Балетът е изкуство, което изисква отдаденост, постоянство и търпение. Ако имаме силен характер и фразата “Нека повторим още веднъж!” не ни плаши, то умората ще изчезне щом се усетят вниманието, светлините на прожекторите и аплодисментите на публиката!”

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close