Атрактивна програма и Кино зона “Под звездите” на сцена “Раковина” по време на FunCity+ “Euphoria

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Паралелна програма на FunCity+ “Euphoria ще радва публиката на сцена “Раковина“ в Морската градина на Варна на 12 и 13 август. Тазгодишното издание на фестивала се провежда под знака на Европейската година на младежта.

В първия фестивален ден ще видим много от талантите на ОДК-Варна сред които възпитаници на ДВА “Сребърни звънчета“, Народен хор “Българче“, Детско – юношески театър “Златното ключе“, Театрална формация “Глобус“ и  Школа Балет към ОДК. На сцената ще се изявят и възпитаници на вокалния педагог Кичка Христова.

Вторият фестивален ден на сцена “Раковина“ ще бъде посветен на Китарен център с ръководител Боян Дойчев. Школата тази година чества 10-годишен юбилей и нейните възпитаници са подготвили специална програма.

Водещ на програмата е Емилиян Ялъмов.

Част от визуалната програма на FunCity+ “Euphoria“ е Кино зона “Под звездите“.

Тя стартира след 20 часа на 12-ти и 13-ти август на надуваем атракцион на сцена “Раковина. В програмата е включен късометражния филм “Три самотни истории“ на възпитаници на Кино-школа “Братя Люмиер“ към ОДК-Варна с ръководител Елица Матеева, забавната екшън трилогия “Survivor’s Log“ , филмът “Градски бижута“ от поредицата “Град, целунат от морето“ на Сдружение “Пресклуб Варна“ и Младежкото информационно издание Youth Street Varna, реализиран с подкрепата на Фонд “Култура“ към Община Варна и филмът на ЗМБГ и Youth Street Varna с млади актьори.

На 13-ти август Кино зона “Под звездите“ ще представи филмите на актьора Венцислав Ковачев – The Drop Short Film, документалната продукция на ОДК и БНТ– Варна “Черно море за хората и рибите“, както и филми от поредицата “Град, целунат от морето“ на Сдружение “Пресклуб Варна“, реализирана с млади сътрудници на информационното издание Youth Street Varna.

Припомняме, че водещият мотив на фестивала и тази година ще бъде “Аз за Варна!“ и “Заедно за Варна“.

Организатор на FunCity+ + “Euphoria“ е Община Варна, Дирекция “Образование и младежки дейности”.

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity

ПРОГРАМА СЦЕНА РАКОВИНА – 12 АВГУСТ

18.00 – Детски вокален ансамбъл “Сребърни звънчета ” към ОДК-Варна

18.15– Школа Балет – ОДК-Варна

18.25- Театрална формация “Глобус“ към ОДК-Варна

18.35 -Детско юношески театър “Златното ключе“ към ОДК – Варна

19.15 – Възпитаници на вокалния педагог Кичка Христова

19.45- Народен хор “Българче“ към ОДК- Варна

КИНО ЗОНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ:

20.30 –  “Три самотни истории“ – филм на кино школа “Братя Люмиер“ – Общински детски комплекс Варна с ръководител Елица Матеева по мотиви от разказите на варненския писател и драматург Людмил Станев.

20.40 – Екшън трилогия “Survivor’s Log“ -Късометражният филм в три части е проект на група младежи, а сюжетът му разказва как в разгара на зомби апокалипсис, млад мъж е принуден да оцелява в ужасяващ свят, търсейки своята любима.

21.30 – “Градски бижута – Топ 10 на арт акцентите в градската среда на Варна, предпочитани за селфита“ е филм на Сдружение “Пресклуб Варна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фонд “Култура“ – Община Варна по проект “Град, целунат от морето – Youth street”.

21.45- За да не живееш в контейнер, ползвай контейнера! Това е едно от посланията от екрана, заложени в късометражния филм на фирма ЗМБГ, който представя по забавен и атрактивен начин възможностите на новата система за събиране и транспортиране  на отпадъци във Варна.

РАКОВИНА – 13 август 2022 г

18.30 – 19.30 – Изпълнения на Китарен център с ръководител Боян Дойчев.

КИНО ЗОНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ :

20.00 – Филма на актьора Венцислав Ковачев – The Drop Short Film

20.25 -Документалната продукция на ОДК и БНТ– Варна “Черно море за хората и рибите“

20.35 – “Да запазиш билет в сърцето си -100 години театър Варна

20.45 –”Магията на водата –10 факта за лечебната и пречистваща сила на морето и минералните извори“ , част от поредицата “Град, целунат от морето – Youth street”

21.10 – “Фиестата Варна – Топ 10 на знаковите културни събития на Варна“ – филм от поредицата “Град, целунат от морето- Youth street“.

21.20 –”Топ 10 кулинарни изкушения в чинията на туриста“ – филм от поредицата “Град, целунат от морето- Youth street“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close