Антоанета Георгиева: „Наръчник за морска култура“ е написан от студенти за техните връстници

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ветроходна академия “Кор Кароли” реализира проект „Наръчник за морска култура“. В него се включиха студенти от 18 до 29-годишна възраст от висшите учебни заведения във Варна, съобщава Радио Варна.

Участниците се обучаваха по ветроходство и проведоха дискусии с модератори от морските среди за създаването на наръчника. Антоанета Георгиева от ветроходната академия го определи като „малка енциклопедия“, в която всеки може открие интересни и непознати факти, свързани с морето.

„Наръчникът е написан от студенти за техните връстници. Често се случва във Варна да дойдат млади хора, които до сега не са живели край морето. Те го свързват само с плажа. Идеята на наръчника е да създаде в тези хора една обща морска култура“, каза Антоанета Георгиева.

Сборникът съдържа 43 есета, статии и писма. В него може да се прочетат подробности за морските възли, ветроходството, флората и фауната в Черно море. Някои от статиите са посветени на морската индустрия, образованието и замърсяването на морето.

Освен в хартиен вариант, наръчникът е достъпен и в електронен формат, на интернет страницата на Ветроходна академия “Кор Кароли”.

Снимка: Радио Варна

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close