Анастасия създаде уникален екстракт от нар и хималайска сол „Pom Himalaya Elixir” (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Анастасия Подолская, която представи екстракт от нар и хималайска сол „Pom Himalaya Elixir”, е сред победителите в поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна.

“Най-интересното е течната сол с нар, която се използва за овкусяване на салати, за да не остават кристали. Идеята дойде от моята майка. Първоначално разработих идеята за сухата сол, след това започнах да мисля как да я направя по-интересно. Моето изобретение е приложимо навсякъде. Може да се сложи в мелничка и да се посоляват филии с масло, вместо шарена сол. Може да се използва за маринати, за овкусяване на месо, за готвени ястия. Течната сол е по-подходяща за салати, тъй като вече е разредена. Опаковката е доста удобна за пикник. Течната сол може да се пръска на барбекю, с цел превенция срещу прегаряне на месото. Ако реша да развия идеята си, може да се добавят много други вкусове”, сподели Анастасия за Youth Street Varna.

Както медията ни информира, като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства към ВУМ – Варна (СНИМКИ)

Продуктите трябваше да са уникални, не съществуващи за дадения пазар, а също така и да предлагат ново преживяване за всички сетива. Преди всичко, обаче, задачата на студентите бе да преминат през целия цикъл от зараждането на една иновативна идея, през планирането и реализирането и, до въвеждане на оперативно производство и позиционирането й като готов продукт на пазара. По този начин студентите използват всички придобити знания и умения от обучението си в университета и демонстрират, че са готови да успеят и в реални условия.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close