Александрина Петрова, възпитаник на НУИ “Д. Христов”, с първи самостоятелен концерт във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Млада звезда от Варна се готви за своя първи самостоятелен концерт.  На 30 юни от 19.00 часа на сцената в зала 2 на Фестивален и конгресен център Варна своите овации ще събере Александрина Петрова. 

Това е дипломен и първи самостоятелен концерт за младата и талантлива варненка, възпитаник на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” – Варна, випуск 2022 г., специалност “Поп и джаз пеене”, с вокален педагог Кремена Матева и корепетитор Едуард Кузев

На сцената с Александрина ще излязат инструменталистите Мария Кирякова, Елизар Ставрев, Тимур Бакуревич, Светлин Желев и Стефан Славчев, които също са възпитаници на Музикалното училище.

Александрина Петрова се занимава с музика от ранна детска възраст, но професионално – от постъпването си в гимназията, когато реализира два дуетни концерта: „Възвисяване“ с Димана Димитрова и „Happy Days“ със Зои Бошнакова.

От 2019 г. участва в ролята на Франциска в мюзикъла „Уестсайдска история“, постановка на Държавната опера – Варна.

Има солови, дуетни и ансамблови участия в концертите „Приказките на Госпожа Виола“ в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, както и в много други концерти и събития.
По време на обучението си участва в Госпъл хора на учениците при НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна с ръководител и диригент Страцимир Павлов.

Удостоена е с индивидуална Награда Варна на Община Варна в системата на предучилищното и училищното образование за 2020 г. в категория „Ученик на годината 2020” в областта на професионалната подготовка и с Голямата награда „Ротари–Евксиноград“ 2021 в област „Изкуство“ в ХIV-те награди “Ротари – Евксиноград” за изявени средношколци.

Носител е на Гранд при в международни конкурси в Италия и Казахстан и лауреат на национални и международни конкурси в България, Великобритания, Грузия, Испания, Кипър, Лихтенщайн, Македония, Полша, Португалия, САЩ и Франция.

Билети може да закупите от касите на ФКЦ-Варна, цена 10 лева.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close