Актьорът Боян Стоянов: Важно е човек да познава своите чувства и да ги споделя с околните!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“В моята професия е много важно да познавам и разбирам чувствата на моите герои, за да мога да ги пресъздам истински на сцената. Затова с голямо удоволствие и трепет се включвам в тази нициатива и ми е интересно да разбера вашите мисли и разсъждения по тази тема – колко е важно човек да познава своите чувства и да ги споделя с околните, за да бъде истински щастлив”.

Това коментира обичаният варненски актьор Боян Стоянов, който застана зад инициативата на Гимназията по Текстил и моден дизайн във Варна като продължение на конкурса „Отвъд усмивките – Как си всъщност?“ на УНИЦЕФ – България, където след трудна селекция са отличени 9 творби на осмокласници и деветокласници от гимназията.

Ето как започва есето на Александър: “В днешно време, попадайки в различни ситуации в ежедневието си, хората не показват своята истинска същност. Те просто слагат своята маска, усмихват се широко и сякаш всичко е наред. Но, това е поредната театрална постановка, която трябва да изиграят, прикривайки същинското си състояние”.

Продължението вижте във видеото с акторьора Боян Стоянов!

Боян е завършил НАТФИЗ “Кр Сарафов” в класа на доц. Жени Пашова. От 2004 г. е актьор в ДКТ – Варна. Роли в спектаклите: “Бурята” – принц Фердинанд, “Слънчогледчето” – Котаракът Мърчо, “Палечка”, “Приказка за пеещото дърво” – Принцът, Царят, “Копче за сън” – Палячо, “Пролетни лудории”, “Жабокът цар” – Жабокът, “Снежната царица” – Кай, “Папагалчето Рони” – папагалът Рони, “Пещерата и сенките”, “Цветята на малката Ида”, „Коледна елха”, „Някои особености на кукления театър”, „Красавицата и Звяра” – Звяра, „Любопитният Фридрих” – Фридрих, „Коледна магия”,”Моцарт и Салиери” – Моцарт, „Дядо и ряпа”, „Коледни звезди” – Козльо, „Щастливият принц”, “Възгледите на един пън”, “Боливуд” и др. Гастрол в спектакъла “Боряна” на ДТ “Ст. Бъчваров” – Варна.

Участие в италианския ТВ филм “Далида” /2004/.

Награди: колективна награда за спектакъла “Приказка за пеещото дърво” от ХІІІ МКФ “Златният делфин” /2005/, колективни международни награди за “Палечка”, колективна награда “Варна” за “Пещерата и сенките” /2007/, награда „Варна” за талантливо пресъздаване на образа на Звяра в спектакъла „Красавицата и Звяра”/2009/.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close