Актрисата Елена Петрова: Когато правиш добро, започваш да светиш като човек!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С актрисата Елена Петрова се срещнахме на откриването на новия център за закрила на украински бежанци във Варна.

Погледът ни я улови, докато стои на пейка с украински дечица, гушка ги и им разказва нещо, което ги кара да се усмихват…Земна, естествена, с излъчването на мило и красиво момиче, облечено в тениска на УНИЦЕФ…Това не е случайно, известно е, че именно популярната актриса е официален посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Разговорът с нея беше истинско удоволствие, защото в думите й имаше обич и мъдрост, скромност и човещина.

Един Човек, достоен за рубриката “Искам да съм като теб!” на Youth Street Varna.

“Работя с Уницеф от доста години, а съм посланник от 2 години на добра воля, което за мен е изключителна привилегия, но най-вече отговорност и моята цел е да съдействам, помагам, да бъда съпричастна към всичките им каузи, да информирам обществото за тези каузи. Смятам, че всяко дете има право на щастие, има право на щастливо детство, има право на игра, има право да бъде на безопасно място в къщи сред родителите си, на безопасно място в училище.

Ние работим срещу агресията в училище. Ковид отключи някои сериозни реакции в децата, най-вече психологически. Някои се изразяват в агресия и затваряне в себе си. Диалогът е нещо много важно. Мирът в целия свят е счупен заради липсата на диалог. Възрастните хора не могат да се разберат. Егоизмът има водеща роля. Войната ражда чудовища, които въздействат върху целия свят и най-вече върху децата, които ще придължат да живеят в този свят.

Нищо не започва и не свършва с нас. Това, което като общество и човеци трябва да направим , е да създадем по-щадящ и екологичен свят за тези деца. Иначе утре няма да съществува”, коментира Елена.

Прекрасната актриса твърди, че се включва в тези кампании с цялото си сърце и душа.

“Аз не смятам, че като популярна личност съм се включила, а като човек искам да помагам. Като родител възпитавам своите деца да са съпричастни към деца с проблеми, да са толерантни. Когато имаш популярност, да, това стига до повече хора. Смятам, че съм си същата, но се чувствам по-полезна и добра като човек, особено когато съм по-близка с децата. Ето, с тези украинсик деца, без да знам езика им, си общуваме чудесно. Въпрос на желание е да общуваш, да помагаш, въпрос на човечност е да имаш сърце за другия човек”, допълни Елена.

А на младите пожела:

“Да се опитат да слушат собствените си инстинкти! Да не се подвеждат по различни модели на подражание! Да вярват изключително на себе си, защото тяхната индивидуалност е тяхната сила! Дори близнаците не си приличат. Усещанията, възприемането на света, е строго индивидуално и това е най-безценното нещо. Да следват мечтите си! Да правят добро! Когато правиш добро, самият ти започваш да светиш като човек!”

Повече вижте във видеото!

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close