“Акро Старс” Варна – шампион на първия национален турнир по масова акробатика

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Над 100 състезатели от 5 клуба от страната взеха участие в първия национален турнир по масова акробатика, който се проведе непосредствено след приключване на Държавното първенство по спортна акробатика в края на миналата седмица в спортната зала на Многофункционален спортен комплекс “Владислав Варненчик“.

По регламент състезателите се представиха с обща композиция от минимум 5 участници, на максимум 5 минути музикален съпровод, съобщиха от дирекция “Спорт” към Община Варна.

“Национално състезание по акробатика се проведе в нашия спортен комплекс! Впечатляващи млади хора! Способни, борбени и с хъс за победа! Организацията беше на ниво, домакинството също! Съдържанието, с което се изпълва е смисълът на изграденото! Благодаря!”

Това сподели в профила си във фейсбук кметът на район “Владиславово” Николай Костадинов по повод турнира..

Компетентното жури в чиито състав бяха: Недко Костадинов -генерален секретар на БФСА; Драгомир Драганов -старши треньор и селекционер на национален отбор на България; Матей Тодоров -дългогодишен треньор на национален отбор на Великобритания и член на международната федерация; Любомир Ковачев-дългогодишен треньор по акробатика и бивш директор на спортно училище гр. Русе, класира участниците в надпреварата по следните критерии за оценка:

Артистичност

Замисъл/идея

Трудност на акробатичните елементи

Брой участници

Техническо изпълнение

Клубът домакин “Акро Старс – Варна“ с треньор Гергана Калоянова спечели трофея, участвайки с композиция от 13 състезатели. Негови подгласници станаха отборите:

“Стефан Данчев” от Сливен с 19 състезатели и “Орел”- Айтос с 15 състезатели.

Официални гости на събитието бяха:

Николай Костадинов – кмет район Владиславово

Венцислав Младенов – директор ОП “Спорт-Варна“

Елза Харалампиева – гл. експерт, д-я “Спорт“, Община Варна

Евелина Янчева – директор спортно училище

Хрисимир Русев – член на УС на БФСА

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close